HARMÓNIA2021

Jelöltek és Közönségdíj szavazás

A Harmónia-díj jelöltjei

HAMAROSAN

Farkaš Árpád

Farkaš Árpád zenész családban született, 1971. augusztus 12-én Rozsnyón. Zenei tanulmányait szülővárosában kezdte a helyi zeneiskolában, majd a kassai konzervatóriumban tanult tovább. 1995-től hivatásos zenészként dolgozik, mellette immár 22 éve tanít és zenét ír. Jelenleg a rozsnyói zeneiskolában és Eperjesen a konzervatóriumban jazz-zongorát oktat. Olyan kiváló jazz zenészekkel játszott együtt, mint Peter Lipa, Oskar Rózsa, Barbara Botošová, Winand Gábor, Ifj. Sárközi Lajos és Fekete-Kovács Kornél. 10 év tanítás után Tornalján megkapta a díszpolgári címet, majd szülővárosában a polgármesteri díjat. Zongoristaként részt vett egy európai zenei turnén a világhírű IL DIVO énekegyüttessel, ahol az a megtiszteltetés érte, hogy Európa legnevesebb színpadain léphetett fel.

Hodek Dávid

Hodek Dávid komáromi születésű dobos, zeneszerző.
Már 3 éves korában érdeklődést mutatott a dobolás iránt. Négy éves korában mutatkozott be először a nagyközönség előtt a HDB blues együttesben. Dávid első tanára Jávori Vilmos dzsesszdobos, a magyar dzsessz kiemelkedő, meghatározó személyisége volt. Budapesten tovább fejlesztette tehetségét Dörnyei Gábor és Berdisz Tamás segítségével.
2007-ben a megalapította a V4JAZZ jazz formációt. Számos koncerten, fesztiválon és jótékonysági rendezvényen vett részt Európa szerte.
Tehetségét olyan művészek is megerősítették, mint Poogie Bell, Jojo Mayer, Martin Valihora. 2008-ban megalapította a Dávid Hodek Quartet zenekart, 2009-ben pedig megjelent a THE FIRST című albuma. 12 éves korában elnyerte Talent Of The Year 2009 díjat.
2015-ben David együtt játszott a híres Gustav Brom Big Band-el.
A dob mellett 5 éves kora óta zongorázik, és szívesen sportol. Olyan művészek ihlették, mint: John Coltrane, Charlie Parker, Miles Davis, Baise gróf, Elvin Jones, Art Blakey, Phily Joe Jones, Max Roach, Oscar Peterson, Herbie Hancock, Robert Glasper, Kenny Garrett, Chris Dave, Brian Blade, Poogie Bell, Jeff Tain Watts, Stevie Wonder, Joshua Redman, Miguel Zenon…
Több zenekar tagja volt már, ahol lehetősége volt játszani a zenei élet olyan kiemelkedő előadóival, mint Radovan Tariška, Ondrej Krajňák, Tomáš Baroš, Juraj Bartoš, Juraj Griglák, Tomáš Gajlik, Oskar Rózsa, Sárik Péter, Nagy János, Tzumo Oláh Árpád, Tóth Viktor, Lattmann Béla, Harry Sokal, Ryan Carniaux, Stephan Wood, Chris Parker, Mark Kelly, Corey Wikins, Karel Růžička.

Sárközi Pál

Sárközi Pál Dunaszerdahelyi születésű zenész. Alapfokú zenei tanulmányait szülővárosa zeneiskolájában végezte 1985 és 1990 között. Tizenkét éves korában, 1990 szeptemberében került Budapestre, ahol a Talentum Nemzetközi Tánc- és Zeneművészeti Szakiskola növendékeként egyben a Rajkó zenekar tagja volt 1998-ig bezárólag.
Közben 1994–1998 között a Magyar Örökség és Hungarikum-díjas 100 Tagú Cigányzenekar, illetve 1995–1998 között a budapesti Alba Regia koncert-cigányzenekar kötelékébe tartozott. Közreműködött a Budapesti Operettszínház Csárdáskirálynő című operettjének előadásában.
Több alkalommal muzsikált a Pozsonyi Vigadó hagyományos magyar bálján is és 1998–2012 között a bécsi Hofburg nagyszabású Kaiserball-ján szolgáltattak a zenét társaival.
Rendszeresen szerepelt a pozsonyi Pátria Rádió, ill. a Dankó Rádió nótaműsoraiban, továbbá a Duna Televízió Kívánságkosár című, valamint a Magyar Televízió Jó ebédhez szól a nóta! című sorozatában.
2006 januárjától a 2020. év elejéig hathónapos intervallumokban Japánban vendégszerepelt, korábban a Rajkó zenekarral és a Budapesti 100 Tagú Cigányzenekarral vett részt Európa számos országában különböző rangú és rendű hangversenyeken és fesztiválokon.
A világjárvány miatti szigorú intézkedésekhez igazodva legutóbb a nyékvárkonyi Arany Kárász csárdában szórakoztatta a közönséget.
Tanárai voltak: Vásárúti Vontszemű János, Mészáros Tivadar, Esze Jenő, Pádár Lajos, Horváth Jenő, Nyári László, Bufó Rigó Sándor és mások.
Díjai közül megemlítendő a 2004. évi különdíj a budapesti Nemzetközi Vonópárbajon, továbbá a 2007-ben a Budapest Kongresszusi Központban megrendezett cigányzenekarok nemzetközi versenyén elnyert közönségdíj, és A legjobb prímás-díj.